Home Historie Culinair Teelt
Nieuws Contact
English website

Sappige, vlezige en lichtzoete aardbeien en een harde Hollandse (geiten)kaas combineren uitstekend met pittige Amsterdamse uitjes. Voeg er voor een complete salade nog wat gemengde sla aan toe en u heeft een gezonde, zonnige maaltijd.

Lunch of hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd
circa 35 minuten

Voedingswaarde

222 kcal per persoon

Ingrediënten
Voor de salade:
200 gram aardbeien
150 gram gemengde sla, bijvoorbeeld krulsla, waterkers, rucola, bloemetjes en blaadjes van de Oost-Indische kers, veldsla
200 gram harde Hollandse (geiten- of Leerdammer)kaas
12 Amsterdamse uitjes

voor de vinaigrette:
1 sjalotje
1 dl olijfolie
½ dl (aardbeien)azijn
1 eetlepel honing
1 theelepel fijne mosterd of 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
zout, royaal peper

Bereidingswijze
Was de aardbeien en verwijder daarna het kroontje. Halveer of snijd grote exemplaren in vieren. Was en droog de sla naar keuze. Snijd de kaas in blokjes van 2x2 cm. Pel het sjalotje en hak het fijn.

Klop een vinaigrette van de ingrediënten en voeg het sjalotje toe.

Bekleed vier bordjes met de salade en druppel een deel van de vinaigrette eroverheen. Verdeel de aardbeien,de Amsterdamse uitjes en de kaas erover en druppel de overige vinaigrette eroverheen.

Garneer met bloemetjes van de Oost-Indische kers.

Variatie: vervang de (geiten)kaas door gerookte kip- of kalkoenfilet.

Zilveruitjes Promotiebureau - Herenstraat 19 - 2313 AD Leiden - E-mail info@melman-communications.nl