Home Historie Culinair Teelt
Nieuws Contact
English website

Recept van Felix Wilbrink, culinair journalist Telegraaf

Ingrediënten
1 pond rundergehakt
(hiervoor kunnen ook restjes kleingesneden rund- en/of varkensvlees gebruikt worden)
1 ons ontbijtspek
2 grote uien
4 eetlepels zilveruitjes
4 eetlepels fijngesneden augurk
Een bouillonblokje
Beetje bloem
½ theelepel kardemom
½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
½ theelepel korianderzaadpoeder
Peper en zout
1½ kilo aardappels
Pakje boter
Scheutje melk

Bereiding
Fruit de uien en zilveruitjes met het spek en bak hierin het gehakt.

Doe het bouillonblokje en de kruiden erbij en strooi wat bloem over het gehakt en roer het erdoor, laat het geheel even sudderen.

Doe er wat water bij en zie er ontstaat een mooie saus in de pan!

Voor de puree: stoom de aardappels gaar (let op: stomen gaat sneller dan koken) en werk met een stamper de helft van een pakje boter door de aardappelkruim. Nu op dikte maken met wat melk en er een beetje zout en peper bij doen.

Gehakt en puree laagje om laagje in een ovenschaal doen en giet wat gesmolten boter over de bovenste aardappellaag.

Zet de jachtschotel 20 minuten in de over op 180°.

Smakelijk eten!


Jachtschotel - Recept van Felix Wilbrink

overige recepten

Zilveruitjes Promotiebureau - Herenstraat 19 - 2313 AD Leiden - E-mail info@melman-communications.nl